Friday, June 18, 2010

tell me why

tell me why


salam .............

kita terus lompat ke kisah si cikai yag mula berasa biasa dengan kehidupanya. adakah kita pernah tertanya-tanya adakah kehidupan kita biasa atau luar biasa


malam itu sicikai merasa hidupnya sungguh biasa amat biasa dah teramat biasa, biasa sungguh biasa. perhatikan disini, di ayat pertama ini, cikai sekali lagi menekan bahawa hidunya biasa.
dan kita mula bertanya-tanya kenapa cikai berkata hidupnya biasa dan teramat biasa dan sunnguh biasa. kita tinggal persoalannya disini untuk kita berfikir seketika adakah kehidupan kita biasa.

cikia mula menjalan-jalan dirinya ke kawasan berdekatan untuk mencari jawapan untuk soalan ini. cikai mula merlihat bintang bulan dan langit yang gelap itu dan ubah lagi seperti gelapnya malam di paris dan africa. cikai mula berfikir, wow cantik sungguh bintang-bintang ini, wow cantok betul bulan ini..tiba-tiba lalu anak pak kasim .wow cantik sungguh cipta Allah ini..................................................

tiba-tiba cikai terdengan bunyi pu.pu.pu.pupu.....................bunyi apa itu. sungguh aneh sungguh bunyi itu, cikai mencari-cari, kelihatan dari jauh seorang hamba Allah.yang mengeluarkan bunyi pu pu pu.

cikai: siapa demo ini. ciannya.....................bakpo kurus sanggah ini
hamba Allah: nama saya kepuk-kepuk...................

No comments:

Post a Comment